Algemene Voorwaarden
Voor zover uit de aard of strekking van de onderhavige bepalingen niet anders voortvloeit, worden de volgende termen in deze algemene voorwaarden, in de navolgende betekenis gebruikt.
- SFV: Sportfondsen Voorschoten B.V., de gebruiker van deze algemene voorwaarden, gevestigd te Voorschoten, ingeschreven in het Handelsregister onder KvK-nummer 28051239.
- Wederpartij: de natuurlijke of rechtspersoon die met SFV een overeenkomst heeft gesloten of beoogt te sluiten. Als wederpartij wordt tevens aangemerkt de persoon te wiens behoeve de overeenkomst is aangegaan, voor zover de aard of strekking van de onderhavige bepalingen daaraan niet in de weg staat.
- Overeenkomst: iedere tussen SFV en de wederpartij tot stand gekomen overeenkomst, waarmee SFV zich jegens de wederpartij heeft verbonden tot de toegang en het gebruik van het zwembad en/of de verkoop en levering van artikelen.
- Zwembad: het zwembad, alsmede alle aanhorigheden, waarvan de wederpartij binnen het kader van de overeenkomst gebruik kan maken.
- Artikelen: alle in het kader van de overeenkomst aan de wederpartij voor verkoop bestemde en/of aan de wederpartij te leveren zaken op locatie van het zwembad.
- Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van SFV ter zake het gebruik van het zwembad, de verkoop van artikelen en iedere overeenkomst.
- Deze algemene voorwaarden zijn tevens van toepassing op overeenkomsten voor de uitvoering waarvan derden dienen te worden betrokken.
- Van het bepaalde in deze algemene voorwaarden kan uitsluitend schriftelijk worden afgeweken. Indien en voor zover hetgeen partijen uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen, afwijkt van het bepaalde in deze algemene voorwaarden, geldt hetgeen partijen uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen.
- De toepasselijkheid van eventuele algemene of andersluidende voorwaarden van de wederpartij wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.
- Een door de SFV gegeven toestemming of afwijking van een bepaling uit de onderhavige voorwaarden is eenmalig en geldt niet voor andere of opvolgende gevallen. Aan elke toestemming kan SFV bijzondere voorwaarden verbinden.
- Vernietiging of nietigheid van één of meer der onderhavige bepalingen laat de geldigheid van de overige bepalingen onverlet. In een voorkomend geval zijn partijen verplicht in onderling overleg te treden teneinde een vervangende regeling te treffen ten aanzien van het aangetaste beding. Daarbij wordt zoveel mogelijk het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling in acht genomen.
- Elk aanbod van SFV is vrijblijvend. SFV is nimmer verplicht een overeenkomst met de wederpartij aan te gaan.
- De wederpartij kan geen rechten ontlenen aan een aanbod van SFV dat een kennelijke fout of vergissing bevat.
- Door betreding van het zwembad verklaart de wederpartij (voldoende) kennis genomen te hebben van deze algemene voorwaarden en aanvaardt daarmee de toepasselijkheid daarvan.
- Indien de wederpartij de overeenkomst namens een andere natuurlijke of rechtspersoon sluit, verklaart zij door het aangaan van de overeenkomst daartoe bevoegd te zijn. De wederpartij is naast deze persoon hoofdelijk aansprakelijk voor alle uit de overeenkomst voortvloeiende verplichtingen.
- In geval de SFV voor de opzet en uitvoering van de overeenkomst gegevens van de wederpartij benodigd is, bijvoorbeeld in geval van kinderfeestjes, staat de wederpartij ervoor in dat deze gegevens tijdig en volledig aan SFV worden verstrekt. De wederpartij staat in voor de juistheid van deze gegevens. Uitvoering van de overeenkomst op basis van de door de wederpartij onjuist of onvolledig verstrekte gegevens, kan nimmer als tekortkoming van SFV worden aangemerkt.
- SFV biedt losse toegangskaarten, alsmede 12-, 25- en 50-badenkaarten, maand- en jaarabonnementen, leskaarten en doelgroepenkaarten aan. Losse toegangskaarten zijn slechts op de dag van aanschaf geldig, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.
12-, 25- EN 50-BADENKAARTEN
2. Met een 12-, 25-, of 50-badenkaart wordt de wederpartij een overeenkomstig aantal maal toegang verschaft tot het zwembad voor recreatief en/of banenzwemmen. Elke keer dat de wederpartij middels deze badenkaart tot het zwembad toegang verkrijgt, wordt een toegangsmogelijkheid van haar badenkaart afgeschreven. De badenkaart is niet strikt persoonsgebonden en kan door meerdere personen worden gebruikt.
3. Badenkaarten als bedoeld in het vorige lid kennen een geldigheidsduur waarbinnen het tegoed dient te worden benut. Voor de 12-badenkaart geldt een geldigheidsduur van zes maanden na aanschaf. Voor de 25- en 50-badenkaart geldt een geldigheidsduur van 12 maanden na aanschaf.
MAAND- EN JAARABONNEMENTEN
4. Met een maand- of jaarabonnement wordt de wederpartij gedurende de maand, c.q. een jaar na het aangaan van het abonnement eenmaal per dag in de gelegenheid gesteld om toegang te verkrijgen tot het zwembad om recreatief en/of banen te zwemmen.
5. Een maand- en jaarabonnement is strikt persoonlijk en kan niet door derden worden benut.
LES- EN DOELGROEPENKAARTEN
6. Leskaarten worden in drie vormen aangeboden, te weten “1x per week”, “2x per week” en “privéles”. Met een leskaart wordt de wederpartij in de gelegenheid gesteld om 14 lessen te volgen gedurende de geldigheidsduur als in lid 8 bepaald.
7. Een privéles kan één keer per week worden gevolgd, voor de overige leskaarten geldt het aantal keren per week als in de aanduiding daarvan is vermeld.
8. Lessen waarop de wederpartij conform het bepaalde in lid 6 en 7 aanspraak maakt, worden uitsluitend aangeboden op door SFV kenbaar gemaakte tijden. In geval de wederpartij op die tijden verzuimt deel te nemen aan de lessen, kan zij haar tegoed besteden op andere door SFV daarvoor kenbaar gemaakte tijden, mits aan die lessen binnen de geldigheidsduur van leskaarten wordt deelgenomen. De geldigheidsduur van leskaarten is vier maanden na aanschaf van de “1x per week-” en “privéleskaart” en 2 maanden na aanschaf van de “2x per week-leskaart”.
9. Een leskaart is strikt persoonlijk en kan niet door derden worden benut.
10. Doelgroepenkaarten hebben een geldigheidsduur van zes maanden na aanschaf daarvan wat de wederpartij recht geeft op 12 keer deelnemen aan aquaworkout- en/of als zodanig aangeduide doelgroeplessen. Voor het overige vindt lid 8, alsmede lid 9, overeenkomstige toepassing voor doelgroepkaarten.
ALGEMEEN
11. De wederpartij krijgt niet eerder toegang tot het zwembad dan na betaling van de overeengekomen prijs van de kaart, c.q. het abonnement. Alle betalingen geschieden contant dan wel middels pinbetaling, ook in geval van verkoop van artikelen.
12. De wederpartij maakt nimmer aanspraak op restitutie van gelden naar evenredigheid van niet gebruikte tegoeden in geval de wederpartij verzuimt tijdig van de voorzieningen van SFV gebruik te maken.
13. De wederpartij dient een geldig entreebewijs te kunnen tonen indien hierom gevraagd wordt nadat zij de receptie is gepasseerd. Dit geldt aldus voor alle kaart- en abonnementhouders.
VERLENGING GELDIGHEIDSDUUR OP GROND VAN GEWICHTIGE REDENEN
14. SFV verleent geen restitutie bij niet afgenomen tegoeden van een leskaart of abonnement. Slechts bij zeer hoge uitzondering kan SFV bepalen dat de geldigheidsduur van een leskaart of abonnement wordt verlengd, echter zal nimmer verlengd worden met een termijn van langer dan zes weken en zal slechts verlengd worden op voorwaarde dat hieraan een gewichtige reden ten grondslag ligt, zoals in geval van langdurige ziekte waarbij een doktersverklaring van een arts gevraagd kan worden.
ARTIKEL 5. | GEBRUIK VAN HET ZWEMBAD
- De wederpartij dient zich bij het gebruik van het zwembad te houden aan de voorschriften van SFV die op enige wijze door SFV kenbaar zijn gemaakt. SFV behoudt zich het recht voor schriftelijke voorschriften en huisregels te allen tijde te wijzigen.
- Toegang tot het zwembad wordt niet verleend in geval de wederpartij niet in staat is een geldig toegangsbewijs te overleggen, tenzij SFV daarvan afwijkt.
- Het gebruik van het zwembad is voor eigen risico van de wederpartij. Behoudens opzet en bewuste roekeloosheid van SFV of zijn instructeurs, draagt SFV geen enkele aansprakelijkheid voor persoons- of zaakschade door de wederpartij geleden.
- Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van SFV is het de wederpartij niet toegestaan om in de accommodatie
- de aanwezige recreatieve voorzieningen te gebruiken voor zover de overeenkomst daarin niet uitdrukkelijk voorziet;
- zelf dranken en/of spijzen mee te brengen of de in het horecagedeelte gekochte dranken en/of spijzen buiten dit horecagedeelte te nuttigen.
- te roken, met uitzondering van roken in ruimten waarin staat aangegeven dat dit is toegestaan;
- dieren mee te nemen;
- althans rondom de bassins en in de “blote voeten gangen” straatschoeisel te dragen;
- althans in de zwemzaal elektrische apparatuur te gebruiken;
5. Inventaris en materialen van het zwembad zullen alleen worden gebruikt voor zover zij uitdrukkelijk ter beschikking zijn gesteld en wel uitsluitend voor de daarvoor bestemde doeleinden. Zo nodig worden zij door of onder leiding van een personeelslid van SFV opgesteld. Na afloop dienen de materialen door gebruiker op de juiste plaats te worden teruggezet (eventueel op instructie van een personeelslid van SFV). Het aanraken van materialen en apparatuur, niet benodigd voor de activiteiten, is niet toegestaan.
6.Indien de wederpartij zich niet aan het rookverbod houdt, zullen eventuele boetes opgelegd aan SFV voor rekening van de wederpartij komen.
7.Indien de personen zich zodanig gedragen, dat daarvan ontoelaatbare verstoring van de orde en/of schade aan gebouw en aanwezige voorzieningen te duchten valt, is de beheerder van het zwembad bevoegd deze personen van de accommodatie te verwijderen.
8. Aanwijzingen van of namens SFV, de goede gang van zaken betreffende, dienen onverwijld te worden opgevolgd.
9. De wederpartij is verplicht gevonden voorwerpen af te (doen) geven aan de beheerder van het zwembad.
10.SFV alsmede de door hem aangewezen personen zijn, onverminderd het bepaalde in het volgende artikel, bevoegd om de wederpartij de toegang tot het zwembad te ontzeggen respectievelijk haar van het terrein te (doen) verwijderen, indien de wederpartij:
- op enigerlei wijze in strijd handelt met deze voorwaarden en/of huishoudelijk reglement van SFV;
- zich ter uitsluitende beoordeling van de SFV niet gedraagt zoals een correct gebruiker van de zwemfaciliteiten betaamd.
ARTIKEL 6. | OVERMACHT, OPSCHORTING EN ONTBINDING
- SFV is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting uit de overeenkomst indien hij daartoe gehinderd wordt door een omstandigheid die hem krachtens de wet, een rechtshandeling of in het maatschappelijk verkeer geldende opvattingen niet kan worden toegerekend.
- Onder overmacht wordt tevens verstaan de omstandigheid dat SFV door ziekte van instructeurs (groeps)lessen niet (tijdig) kan nakomen en door hem geen geschikte vervanger kan worden voorgedragen.
- Door het intreden van overmacht worden de verplichtingen van SFV die daardoor worden belemmerd opgeschort, tenzij de nakoming door overmacht blijvend onmogelijk wordt, in welk geval partijen de overeenkomst met onmiddellijke ingang kunnen ontbinden.
- Indien SFV bij het intreden van de overmachtsituatie reeds gedeeltelijk aan zijn verplichtingen heeft voldaan, of slechts gedeeltelijk aan zijn verplichtingen kan voldoen, blijft de wederpartij de prijs van het reeds uitgevoerde gedeelte, respectievelijk uitvoerbare gedeelte van de overeenkomst verschuldigd, als ware er sprake van een zelfstandige overeenkomst.
- Schade als gevolg van overmacht, anders dan gehele of gedeeltelijk restitutie van de overeengekomen prijs, komt nimmer voor vergoeding in aanmerking.
- SFV is, indien de omstandigheden dat rechtvaardigen, bevoegd de uitvoering van de overeenkomst op te schorten of de overeenkomst met directe ingang te ontbinden, indien de wederpartij de verplichtingen uit de overeenkomst niet, niet tijdig of niet volledig nakomt, dan wel na het sluiten van de overeenkomst SFV ter kennis gekomen omstandigheden goede grond geven te vrezen dat de wederpartij haar verplichtingen niet zal nakomen.
- Voorts is SFV gerechtigd de overeenkomst te ontbinden indien zich omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat nakoming van de overeenkomst onmogelijk is of ongewijzigde instandhouding daarvan in redelijkheid niet van hem kan worden gevergd.
- Voor zover dit haar kan worden toegerekend, komen alle in verband met de opschorting en/of ontbinding van de overeenkomst door SFV te maken extra kosten en geleden schade voor rekening van de wederpartij.
- De wederpartij maakt nimmer aanspraak op enige vorm van schadevergoeding in verband met het door SFV op grond van dit artikel uitgeoefende opschortings- en ontbindingsrecht.
- Indien SFV de overeenkomst op grond van dit artikel ontbindt, zijn alle vorderingen op de wederpartij terstond opeisbaar.
- SFV staat in voor de deugdelijkheid en bruikbaarheid van de artikelen die aan de wederpartij worden verkocht en dat deze artikelen voor het overige aan de overeenkomt beantwoorden.
- Een door SFV, fabrikant of importeur ten aanzien van artikelen verstrekte garantie doet niets af aan de dwingende wettelijke rechten en vorderingen die consumenten jegens SFV kunnen doen gelden.
- Onverminderd het bepaalde in eventueel uitdrukkelijk bedongen garantievoorwaarden, vervalt elke garantie indien een gebrek van het product het gevolg is van een van buiten komende oorzaak of voor het overige niet aan SFV of haar toeleveranciers kan worden toegerekend. Daaronder wordt niet-limitatief bedoeld begrepen, gebreken als gevolg van onjuist of onoordeelkundig gebruik.
- Gebruik van het zwembad en het daar door de wederpartij begeven, geschiedt op eigen risico van de wederpartij. Behoudens opzet en bewust roekeloosheid van SFV, wordt elke aansprakelijkheid van SFV voor enige schade die door de wederpartij wordt geleden, van de hand gewezen.
- In geval van lessen voert SFV deze overeenkomsten uit naar beste inzicht en vermogen. SFV verbindt zich echter te allen tijde uitsluitend tot een inspanningsverbintenis. SFV staat nimmer in voor de resultaten die de wederpartij met het volgen van een les beoogt te behalen.
- SFV draagt geen aansprakelijkheid voor schade ontstaan doordat hij is uitgegaan van door de wederpartij onjuist of onvolledig verstrekte gegevens of informatie die in het belang van een deugdelijke uitvoering van de overeenkomst niet juist of volledig aan SFV is verstrekt.
- SFV wordt gevrijwaard van alle medische claims, processen, verlies, schade of diefstal van eigendommen van de wederpartij of van goederen die door haar zijn meegebracht, verwonding of overlijden, met daarin verwerkt claims over nalatigheid ontstaan uit de door SFV aangeboden faciliteiten en diensten. Tevens kan SFV niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele mentale en/of psychische klachten.
- SFV is nimmer aansprakelijk voor gevolgschade. Indien ondanks het bepaalde in deze algemene voorwaarden toch aansprakelijkheid van SFV bestaat, komt uitsluitend directe schade voor vergoeding in aanmerking. Onder directe schade wordt uitsluitend verstaan: 1. de redelijke kosten ter vaststelling van de oorzaak en de omvang van de schade, voor zover de vaststelling betrekking heeft op schade die in de zin van deze voorwaarden voor vergoeding in aanmerking komt; 2. de eventuele redelijke kosten gemaakt om de gebrekkige prestatie van SFV aan de overeenkomst te laten beantwoorden, voor zover deze aan SFV toegerekend kunnen worden; 3. redelijke kosten, gemaakt ter voorkoming of beperking van schade, voor zover de wederpartij aantoont dat deze kosten hebben geleid tot beperking van de schade die in de zin van deze voorwaarden voor vergoeding in aanmerking komt.
- Indien ondanks het bepaalde in het overige van deze algemene voorwaarden een verdergaande aansprakelijkheid van SFV mocht bestaan, is die aansprakelijkheid beperkt tot ten hoogste drie maal de factuurwaarde van de overeenkomst, althans tot dat gedeelte van de overeenkomst waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft, met dien verstande dat de aansprakelijkheid van SFV nimmer meer zal belopen dan het bedrag dat in het desbetreffende geval, op basis van de eventueel door hem afgesloten aansprakelijkheidsverzekering, wordt uitgekeerd.
- Behoudens in het geval van opzet of bewuste roekeloosheid van SFV, zal de wederpartij SFV vrijwaren van alle aanspraken van derden, uit welken hoofde dan ook, ter zake van vergoeding van schade, kosten of interesten, verband houdende met de uitvoering van de overeenkomst door of namens SFV.
- De verjaringstermijn van alle vorderingen en verweren jegens SFV bedraagt één jaar. In afwijking van de vorige zin verjaren aan consumenten toekomende vorderingen en verweren die gegrond zijn op feiten die de stelling zouden rechtvaardigen dat een consumentenkoop niet aan de overeenkomst beantwoordt, door verloop van twee jaren. Het recht op het instellen van een vordering of verweer in verband met het bestaan van een gebrek van een artikel, vervalt ter zake een consumentenkoop na verloop van twee maanden na ontdekking van het gebrek.
- Behoudens in geval van opzet of bewuste roekloosheid van SFV, zal de wederpartij SFV vrijwaren van alle aanspraken van derden, uit welken hoofde dan ook, ter zake van vergoeding van schade, kosten of interesten, verband houdende met de uitvoering van de overeenkomst door of namens SFV, alsmede het gebruik van de door of namens SFV geleverde artikelen.
- In geval van een consumentenkoop strekken de beperking uit dit artikel niet verder dan is toegestaan ingevolge artikel 7:24 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek.
- De aansprakelijkheidsclausules van dit artikel gelden ook ten behoeve van derden die door of vanwege SFV bij de uitvoering van overeenkomsten worden betrokken.
- Op elke overeenkomst en alle daaruit tussen partijen voortvloeiende rechtsverhoudingen is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
- Alvorens een beroep te doen op de rechter zijn partijen verplicht zich optimaal in te spannen om het geschil in onderling overleg te beslechten.
- Voor zover de wet daarvan niet dwingend afwijkt, wordt uitsluitend de bevoegde rechter binnen het arrondissement van SFV aangewezen om van geschillen kennis te nemen.
- In gevallen waarin de overeenkomst niet voorziet, beslist de directie van SFV.
- SFV behoudt zich het recht voor deze algemene voorwaarden te wijzigen. Wijzigingen hebben geen betrekking op overeenkomsten die reeds vóór de totstandkoming van deze wijzigingen zijn gesloten, tenzij de wederpartij schriftelijk met tussentijdse gebondenheid aan de gewijzigde voorwaarden instemt.
ALGEMENE VOORWAARDEN ORGANISATIE ACTIVITEITEN, KAARTVERKOOP SPORTHAL EN HORECAVERKOOP SPORTFONDSEN VOORSCHOTEN B.V.
ARTIKEL 1. | DEFINITIES
Voor zover uit de aard of strekking van de onderhavige bepalingen niet anders voortvloeit, worden de volgende termen in deze algemene voorwaarden, in de navolgende betekenis gebruikt.
1. SFV: Sportfondsen Voorschoten B.V., de gebruiker van deze algemene voorwaarden, gevestigd te Voorschoten, ingeschreven in het Handelsregister onder KvK-nummer 28051239.
2. Wederpartij: de natuurlijke of rechtspersoon die met SFV een overeenkomst heeft gesloten of beoogt te sluiten. Als wederpartij wordt tevens aangemerkt de persoon te wiens behoeve de overeenkomst is aangegaan, voor zover de aard of strekking van de onderhavige bepalingen daaraan niet in de weg staat.
3. Overeenkomst: iedere tussen SFV en de wederpartij tot stand gekomen overeenkomst, waarmee SFV zich jegens de wederpartij heeft verbonden tot de toegang en het gebruik van de accommodatie en/of de verkoop en levering van producten.
4. Accommodatie: de accommodatie, alsmede alle aanhorigheden, waarvan de wederpartij binnen het kader van de overeenkomst gebruik kan maken.
5. Producten: alle in het kader van de overeenkomst aan de wederpartij voor verkoop bestemde en/of aan de wederpartij te leveren zaken.
ARTIKEL 2. | ALGEMENE BEPALINGEN
1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van SFV ter zake het gebruik van de accommodatie, de verkoop van producten en iedere overeenkomst.
2. Deze algemene voorwaarden zijn tevens van toepassing op overeenkomsten voor de uitvoering waarvan derden dienen te worden betrokken.
3. Van het bepaalde in deze algemene voorwaarden kan uitsluitend schriftelijk worden afgeweken. Indien en voor zover hetgeen partijen uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen, afwijkt van het bepaalde in deze algemene voorwaarden, geldt hetgeen partijen uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen.
4. De toepasselijkheid van eventuele algemene of andersluidende voorwaarden van de wederpartij wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.
5. Een door de SFV gegeven toestemming of afwijking van een bepaling uit de onderhavige voorwaarden is eenmalig en geldt niet voor andere of opvolgende gevallen. Aan elke toestemming kan SFV bijzondere voorwaarden verbinden.
6. Vernietiging of nietigheid van één of meer der onderhavige bepalingen laat de geldigheid van de overige bepalingen onverlet. In een voorkomend geval zijn partijen verplicht in onderling overleg te treden teneinde een vervangende regeling te treffen ten aanzien van het aangetaste beding. Daarbij wordt zoveel mogelijk het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling in acht genomen.
ARTIKEL 3. | AANBOD EN TOTSTANDKOMING VAN OVEREENKOMSTEN
1. Elk aanbod van SFV is vrijblijvend. SFV is nimmer verplicht een overeenkomst met de wederpartij aan te gaan.
2. De wederpartij kan geen rechten ontlenen aan een aanbod van SFV dat een kennelijke fout of vergissing bevat.
3. De overeenkomst komt tot stand door aanbod en aanvaarding. In geval de overeenkomst langs elektronische weg wordt gesloten, komt de overeenkomst pas tot stand op het moment dat de bestelling of reservering van de wederpartij langs elektronische weg door SFV is bevestigd.
4. Voor zover de overeenkomst voorziet in het aan de wederpartij verlenen van toegang tot de accommodatie, verklaart de wederpartij door betreding van de accommodatie (voldoende) kennis genomen te hebben van deze algemene voorwaarden en aanvaardt daarmee de toepasselijkheid daarvan.
5. Indien de wederpartij de overeenkomst namens een andere natuurlijke of rechtspersoon sluit, verklaart zij door het aangaan van de overeenkomst daartoe bevoegd te zijn. De wederpartij is naast deze persoon hoofdelijk aansprakelijk voor alle uit de overeenkomst voortvloeiende verplichtingen.
ARTIKEL 4. | SPORTEN EN ACTIVITEITEN
1. SFV biedt losse toegangskaarten, alsmede 12-strippenkaarten (Sportplaza50plus) aan. Losse toegangskaarten voor sporten, alsmede voor het bijwonen van activiteiten, zijn slechts op de dag van aanschaf geldig, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.
12 STRIPPENKAART
2. Met een 12-strippenkaart wordt de wederpartij een overeenkomstig aantal maal toegang verschaft tot de accommodatie voor badminton, dan wel voor andere uitdrukkelijk overeengekomen sportfaciliteiten. Elke keer dat de wederpartij middels deze strippenkaart tot de accommodatie toegang verkrijgt, wordt een toegangsmogelijkheid van haar strippenkaart afgeschreven. De strippenkaart is niet strikt persoonsgebonden en kan door meerdere personen worden gebruikt.
3. De strippenkaart kent een geldigheidsduur waarbinnen het tegoed dient te worden benut. De 12-strippenkaart is gedurende zes maanden na aanschaf geldig.
ALGEMEEN
4. De wederpartij krijgt niet eerder toegang tot de accommodatie dan na betaling van de overeengekomen prijs. Alle betalingen geschieden contant dan wel middels pinbetaling, okk in geval van productverkoop op locatie van SFV.
5. De wederpartij maakt nimmer aanspraak op restitutie van gelden naar evenredigheid van niet gebruikte tegoeden in geval de wederpartij verzuimt tijdig van de voorzieningen van SFV gebruik te maken.
ARTIKEL 5. | GEBRUIK VAN DE ACCOMMODATIE
1. De wederpartij dient zich bij het gebruik van het accommodatie te houden aan de voorschriften van SFV die op enige wijze door SFV kenbaar zijn gemaakt. SFV behoudt zich het recht voor schriftelijke voorschriften en huisregels te allen tijde te wijzigen.
2. Toegang tot het accommodatie wordt niet verleend in geval de wederpartij niet in staat is een geldig toegangsbewijs te overleggen, tenzij SFV daarvan afwijkt.
3. Het gebruik van het accommodatie is voor eigen risico van de wederpartij. Behoudens opzet en bewuste roekeloosheid van SFV of zijn instructeurs, draagt SFV geen enkele aansprakelijkheid voor persoons- of zaakschade door de wederpartij geleden.
4. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van SFV is het de wederpartij niet toegestaan:
muziek ten gehore te brengen;
de aanwezige recreatieve voorzieningen te gebruiken voor zover de overeenkomst daarin niet uitdrukkelijk voorziet;
zelf dranken en/of spijzen mee te brengen of de in het horecagedeelte gekochte dranken en/of spijzen buiten dit horecagedeelte te nuttigen, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen;
te roken, met uitzondering van roken in ruimten waarin staat aangegeven dat dit is toegestaan;
dieren mee te nemen;
vervoermiddelen mee te nemen, met uitzondering van invalidenwagens;
andere ruimten te betreden dan de gereserveerde ruimten, tenzij een dringende reden daartoe noopt;
Sporthal, gymzaal en cultureel centrum
hars of andere kleefmiddelen te gebruiken;
straatschoeisel in de sporthal of gymzaal te dragen.
Zwembad
straatschoeisel te dragen rondom de bassins en in de "blote voeten gangen";
om elektrisch gereedschap en apparatuur in de zwemzaal te (doen) gebruiken of te (doen) plaatsen;
om eigen (metalen) materialen te gebruiken zonder toestemming van SFV.
5. Inventaris en materialen van het accommodatie zullen alleen worden gebruikt voor zover zij uitdrukkelijk ter beschikking zijn gesteld en wel uitsluitend voor de daarvoor bestemde doeleinden. Zo nodig worden zij door of onder leiding van een personeelslid van SFV opgesteld. Na afloop dienen de materialen door gebruiker op de juiste plaats te worden teruggezet (eventueel op instructie van een personeelslid van SFV). Het aanraken van materialen en apparatuur, niet benodigd voor de activiteiten, is niet toegestaan.
6. Indien de wederpartij zich niet aan het rookverbod houdt, zullen eventuele boetes opgelegd aan SFV voor rekening van de wederpartij komen.
7. Indien de personen zich zodanig gedragen, dat daarvan ontoelaatbare verstoring van de orde en/of schade aan gebouw en aanwezige voorzieningen te duchten valt, is de beheerder van het accommodatie bevoegd deze personen van de accommodatie te verwijderen.
8. Aanwijzingen van of namens SFV, de goede gang van zaken betreffende, dienen onverwijld te worden opgevolgd.
9. De wederpartij is verplicht gevonden voorwerpen af te (doen) geven aan de beheerder van het accommodatie.
10. SFV alsmede de door hem aangewezen personen zijn, onverminderd het bepaalde in het volgende artikel, bevoegd om de wederpartij de toegang tot het accommodatie te ontzeggen respectievelijk haar van het terrein te (doen) verwijderen, indien de wederpartij:
op enigerlei wijze in strijd handelt met deze voorwaarden en/of huishoudelijk reglement van SFV;
zich ter uitsluitende beoordeling van de SFV niet gedraagt zoals een correct gebruiker van de faciliteiten van de accommodatie betaamd.
ARTIKEL 6. | OVERMACHT, OPSCHORTING EN ONTBINDING
1. SFV is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting uit de overeenkomst indien hij daartoe gehinderd wordt door een omstandigheid die hem krachtens de wet, een rechtshandeling of in het maatschappelijk verkeer geldende opvattingen niet kan worden toegerekend.
2. Onder overmacht wordt tevens verstaan de omstandigheid dat SFV door ziekte van instructeurs sportlessen niet (tijdig) kan nakomen en door hem geen geschikte vervanger kan worden voorgedragen.
3. Door het intreden van overmacht worden de verplichtingen van SFV die daardoor worden belemmerd opgeschort, tenzij de nakoming door overmacht blijvend onmogelijk wordt, in welk geval partijen de overeenkomst met onmiddellijke ingang kunnen ontbinden.
4. Indien SFV bij het intreden van de overmachtsituatie reeds gedeeltelijk aan zijn verplichtingen heeft voldaan, of slechts gedeeltelijk aan zijn verplichtingen kan voldoen, blijft de wederpartij de prijs van het reeds uitgevoerde gedeelte, respectievelijk uitvoerbare gedeelte van de overeenkomst verschuldigd, als ware er sprake van een zelfstandige overeenkomst.
5. Schade als gevolg van overmacht, anders dan gehele of gedeeltelijk restitutie van de overeengekomen prijs, komt nimmer voor vergoeding in aanmerking.
6. SFV is, indien de omstandigheden dat rechtvaardigen, bevoegd de uitvoering van de overeenkomst op te schorten of de overeenkomst met directe ingang te ontbinden, indien de wederpartij de verplichtingen uit de overeenkomst niet, niet tijdig of niet volledig nakomt, dan wel na het sluiten van de overeenkomst SFV ter kennis gekomen omstandigheden goede grond geven te vrezen dat de wederpartij haar verplichtingen niet zal nakomen.
7. Voorts is SFV gerechtigd de overeenkomst te ontbinden indien zich omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat nakoming van de overeenkomst onmogelijk is of ongewijzigde instandhouding daarvan in redelijkheid niet van hem kan worden gevergd.
8. Voor zover dit haar kan worden toegerekend, komen alle in verband met de opschorting en/of ontbinding van de overeenkomst door SFV te maken extra kosten en geleden schade voor rekening van de wederpartij.
9. De wederpartij maakt nimmer aanspraak op enige vorm van schadevergoeding in verband met het door SFV op grond van dit artikel uitgeoefende opschortings- en ontbindingsrecht.
10. Indien SFV de overeenkomst op grond van dit artikel ontbindt, zijn alle vorderingen op de wederpartij terstond opeisbaar.
ARTIKEL 7. | AANSPRAKELIJKHEID
1. SFV staat in voor de deugdelijkheid en bruikbaarheid van de producten die aan de wederpartij worden verkocht en dat deze producten voor het overige aan de overeenkomt beantwoorden.
2. Een door SFV, fabrikant of importeur ten aanzien van producten verstrekte garantie doet niets af aan de dwingende wettelijke rechten en vorderingen die consumenten jegens SFV kunnen doen gelden.
3. Onverminderd het bepaalde in eventueel uitdrukkelijk bedongen garantievoorwaarden, vervalt elke garantie indien een gebrek van het product het gevolg is van een van buiten komende oorzaak of voor het overige niet aan SFV of zijn toeleveranciers kan worden toegerekend. Daaronder wordt niet-limitatief bedoeld begrepen, gebreken als gevolg van onjuist of onoordeelkundig gebruik.
4. Gebruik van de accommodatie en het daar door de wederpartij begeven, geschiedt op eigen risico van de wederpartij. Behoudens opzet en bewuste roekeloosheid van SFV, wordt elke aansprakelijkheid van SFV voor enige schade die door de wederpartij wordt geleden, van de hand gewezen.
5. In geval van lessen voert SFV deze overeenkomsten uit naar beste inzicht en vermogen. SFV verbindt zich echter te allen tijde uitsluitend tot een inspanningsverbintenis. SFV staat nimmer in voor de resultaten die de wederpartij met het volgen van een les beoogt te behalen.
6. SFV draagt geen aansprakelijkheid voor schade ontstaan doordat hij is uitgegaan van door de wederpartij onjuist of onvolledig verstrekte gegevens of informatie die in het belang van een deugdelijke uitvoering van de overeenkomst niet juist of volledig aan SFV is verstrekt.
7. SFV wordt gevrijwaard van alle medische claims, processen, verlies, schade of diefstal van eigendommen van de wederpartij of van goederen die door haar zijn meegebracht, verwonding of overlijden, met daarin verwerkt claims over nalatigheid ontstaan uit de door SFV aangeboden faciliteiten en diensten. Tevens kan SFV niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele mentale en/of psychische klachten.
8. SFV is nimmer aansprakelijk voor gevolgschade. Indien ondanks het bepaalde in deze algemene voorwaarden toch aansprakelijkheid van SFV bestaat, komt uitsluitend directe schade voor vergoeding in aanmerking. Onder directe schade wordt uitsluitend verstaan:
de redelijke kosten ter vaststelling van de oorzaak en de omvang van de schade, voor zover de vaststelling betrekking heeft op schade die in de zin van deze voorwaarden voor vergoeding in aanmerking komt;
de eventuele redelijke kosten gemaakt om de gebrekkige prestatie van SFV aan de overeenkomst te laten beantwoorden, voor zover deze aan SFV toegerekend kunnen worden;
redelijke kosten, gemaakt ter voorkoming of beperking van schade, voor zover de wederpartij aantoont dat deze kosten hebben geleid tot beperking van de schade die in de zin van deze voorwaarden voor vergoeding in aanmerking komt.
9. Indien ondanks het bepaalde in het overige van deze algemene voorwaarden een verdergaande aansprakelijkheid van SFV mocht bestaan, is die aansprakelijkheid beperkt tot ten hoogste drie maal de factuurwaarde van de overeenkomst, althans tot dat gedeelte van de overeenkomst waarop de aansprakelijkheid van SFV betrekking heeft, met dien verstande dat de aansprakelijkheid van SFV nimmer meer zal belopen dan het bedrag dat in het desbetreffende geval, op basis van de eventueel door hem afgesloten aansprakelijkheidsverzekering, wordt uitgekeerd.
10. De verjaringstermijn van alle vorderingen en verweren jegens SFV bedraagt één jaar. In afwijking van de vorige zin verjaren aan consumenten toekomende vorderingen en verweren die gegrond zijn op feiten die de stelling zouden rechtvaardigen dat een consumentenkoop niet aan de overeenkomst beantwoordt, door verloop van twee jaren. Het recht op het instellen van een vordering of verweer in verband met het bestaan van een gebrek van een artikel, vervalt ter zake een consumentenkoop na verloop van twee maanden na ontdekking van het gebrek.
11. Behoudens in geval van opzet of bewuste roekloosheid van SFV, zal de wederpartij SFV vrijwaren van alle aanspraken van derden, uit welken hoofde dan ook, ter zake van vergoeding van schade, kosten of interesten, verband houdende met de uitvoering van de overeenkomst door of namens SFV, alsmede het gebruik van de door of namens SFV geleverde producten.
12. In geval van een consumentenkoop strekken de beperking uit dit artikel niet verder dan is toegestaan ingevolge artikel 7:24 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek.
13. De aansprakelijkheidsclausules van dit artikel gelden ook ten behoeve van derden die door of vanwege SFV bij de uitvoering van overeenkomsten worden betrokken.
ARTIKEL 8. | SLOTBEPALINGEN
1. Op elke overeenkomst en alle daaruit tussen partijen voortvloeiende rechtsverhoudingen is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
2. Alvorens een beroep te doen op de rechter zijn partijen verplicht zich optimaal in te spannen om het geschil in onderling overleg te beslechten.
3. Voor zover de wet daarvan niet dwingend afwijkt, wordt uitsluitend de bevoegde rechter binnen het arrondissement van SFV aangewezen om van geschillen kennis te nemen.
4. In gevallen waarin de overeenkomst niet voorziet, beslist de directie van SFV.
5. SFV behoudt zich het recht voor deze algemene voorwaarden te wijzigen. Wijzigingen hebben geen betrekking op overeenkomsten die reeds vóór de totstandkoming van deze wijzigingen zijn gesloten, tenzij de wederpartij schriftelijk met tussentijdse gebondenheid aan de gewijzigde voorwaarden instemt.
BIJZONDERE BEPALINGEN VOOR EEN OVEREENKOMST OP AFSTAND
In de volgende twee artikelen wordt verstaan onder:
Consument: de wederpartij als bedoeld in artikel 1.2 die niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf en die een overeenkomst op afstand met SFV heeft gesloten;
Overeenkomst op afstand: de overeenkomst die tussen een consument en SFV wordt gesloten in het kader van een georganiseerd systeem voor verkoop of dienstverlening op afstand zonder gelijktijdige persoonlijke aanwezigheid van SFV en consument en waarbij, tot en met het moment van het sluiten van de overeenkomst, uitsluitend gebruik wordt gemaakt van één of meer middelen voor communicatie op afstand.
Diensten: alle in het kader van een overeenkomst op afstand ten behoeve van de consument te verlenen diensten, zoals de toegang tot de accommodatie voor welke activiteiten dan ook.
ARTIKEL 9. | RECHT VAN ONTBINDING BIJ EEN OVEREENKOMST OP AFSTAND
1. Behoudens het bepaalde in dit en het volgende artikel, kan de consument de overeenkomst op afstand gedurende 14 dagen na ontvangst van de producten, zonder opgave van redenen ontbinden. Indien de overeenkomst op afstand de uitvoering van diensten inhoudt, kan de consument die overeenkomst, behoudens het bepaalde in dit en het volgende artikel, gedurende 14 dagen na totstandkoming van die overeenkomst zonder opgave van redenen ontbinden.
2. De consument die gebruik maakt van het recht van ontbinding, kan de overeenkomst op afstand ontbinden door daartoe per e-mail of door gebruikmaking van het door SFV aangeboden modelformulier voor herroeping, een verzoek in te dienen bij SFV. Zo spoedig mogelijk nadat SFV in kennis is gesteld van het voornemen van de consument om de overeenkomst op afstand te ontbinden en indien is voldaan aan de voorwaarden van dit artikel, zal SFV de ontbinding per e-mail bevestigen.
3. Gedurende de termijn als bedoeld in lid 1 dient de consument zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking. De consument mag het product slechts in die mate uitpakken en gebruiken voor zover nodig is om de aard, kenmerken en eventuele werking van de producten te beoordelen.
4. Indien de consument van het recht van ontbinding gebruik maakt, zal hij het product onbeschadigd, met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking aan SFV retourneren. Indien het product onderhevig is geweest aan waardevermindering ontstaan doordat de consument meer heeft gedaan dan noodzakelijk was om de aard, kenmerken en/of werking van de producten te beoordelen, is SFV gerechtigd deze waardevermindering in rekening te brengen en te verrekenen met de van de consument ontvangen betalingen.
5. Retournering van de producten dient plaats te vinden binnen veertien dagen nadat de ontbinding van de overeenkomst op afstand conform het bepaalde in lid 2 door SFV is bevestigd.
6. Indien de consument gebruik maakt van het recht van ontbinding, komen de kosten van retournering van de producten voor zijn rekening.
7. SFV zal de van de consument ontvangen betalingen minus eventuele waardevermindering zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen veertien dagen na ontbinding van de overeenkomst op afstand aan de consument terugbetalen, mits in geval van producten: de producten door SFV zijn terugontvangen, dan wel door de consument is aangetoond dat de producten daadwerkelijk retour zijn gezonden.
8. Nakoming van de overeenkomst op afstand tot het uitvoeren diensten geschiedt tijdens de ontbindingstermijn slechts op uitdrukkelijk verzoek van de consument.
9. Bij uitoefening van het recht van ontbinding na een verzoek overeenkomstig het vorige lid, is de consument SFV een bedrag verschuldigd dat evenredig is aan dat gedeelte van de verbintenis dat door SFV is nagekomen op het moment van uitoefening van het recht van ontbinding, vergeleken met de volledige nakoming van de verbintenis. Het evenredige bedrag dat de consument aan SFV moet betalen, wordt berekend op grond van de totale prijs zoals uitdrukkelijk is overeengekomen. Als de totale prijs excessief is, wordt het evenredige bedrag berekend op basis van de marktwaarde van het gedeelte van de overeenkomst op afstand dat is uitgevoerd.
ARTIKEL 10. | UITSLUITING VAN HET RECHT VAN ONTBINDING
De consument heeft geen recht van ontbinding bij:
1. een overeenkomst op afstand tot de uitvoering van diensten, na nakoming van de overeenkomst op afstand, indien:
a) de nakoming is begonnen met uitdrukkelijke voorafgaande instemming van de consument; en
b) de consument heeft verklaard afstand te doen van zijn recht van ontbinding zodra SFV de overeenkomst op afstand is nagekomen.
2. een consumentenkoop betreffende:
a) de levering van volgens specificaties van de consument vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn;
b) de levering van producten die snel bederven of een beperkte houdbaarheid hebben;
c) de levering van producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken;
d) de levering van producten die na levering door hun aard onherroepelijk vermengd zijn met andere zaken;
e) de levering van audio- en video-opnamen en computerprogrammatuur waarvan de verzegeling na levering is verbroken;
f) de levering van kranten, tijdschriften of magazines, met uitzondering van een overeenkomst voor de geregelde levering van dergelijke publicaties;
g) de levering van digitale inhoud die niet op een materiele drager is geleverd, voor zover de nakoming is begonnen met uitdrukkelijke voorafgaande instemming van de consument en de consument heeft verklaard dat hij daarmee afstand doet van zijn recht van ontbinding.
3. een overeenkomst (op afstand) ten aanzien waarvan het recht van ontbinding overigens krachtens Afdeling 2B, Titel 5, Boek 6 van het Burgerlijk Wetboek is uitgesloten.
ALGEMENE VOORWAARDEN TERBESCHIKKINGSTELLING SPORTHAL, GYMZAAL, ZWEMBAD EN CULTUREEL CENTRUM SPORTFONDSEN VOORSCHOTEN B.V.
ARTIKEL 1. | DEFINITIES
Voor zover uit de aard of strekking van de onderhavige bepalingen niet anders voortvloeit, worden de volgende termen in deze algemene voorwaarden, in de navolgende betekenis gebruikt.
1. SFV: Sportfondsen Voorschoten B.V., de gebruiker van deze algemene voorwaarden, gevestigd te Voorschoten, ingeschreven in het Handelsregister onder KvK-nummer 28051239.
2. Gebruiker: de natuurlijke of rechtspersoon die met SFV een overeenkomst heeft gesloten of beoogt te sluiten met betrekking tot het voor langere of kortere duur gebruiken van de accommodatie.
3. Overeenkomst: iedere tussen SFV en de gebruiker tot stand gekomen overeenkomst, waarbij SFV zich jegens de gebruiker heeft verbonden tot het in gebruik geven van de accommodatie.
4. Accommodatie: alle ruimten waarvan de gebruiker binnen het kader van de overeenkomst gebruik kan maken, zoals de sporthal, de gymzalen, het zwembad, het cultureel centrum, aanhorigheden of delen daarvan.
5. Schriftelijk: zowel traditionele schriftelijke communicatie, als communicatie per e-mail.
ARTIKEL 2. | ALGEMENE BEPALINGEN
1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van SFV ten aanzien van het gebruik van accommodatie en iedere overeenkomst.
2. Van het bepaalde in deze algemene voorwaarden kan uitsluitend schriftelijk worden afgeweken. Indien en voor zover hetgeen partijen uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen, afwijkt van het bepaalde in deze algemene voorwaarden, geldt hetgeen partijen uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen.
3. De toepasselijkheid van eventuele algemene of andersluidende voorwaarden van de gebruiker wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.
4. Een door de SFV gegeven toestemming of afwijking van een bepaling uit de onderhavige voorwaarden is eenmalig en geldt niet voor andere of opvolgende gevallen. Aan elke toestemming kan SFV bijzondere voorwaarden verbinden.
5. Vernietiging of nietigheid van één of meer der onderhavige bepalingen laat de geldigheid van de overige bepalingen onverlet. In voorkomende gevallen zijn partijen verplicht in onderling overleg te treden teneinde een vervangende regeling te treffen ten aanzien van het aangetaste beding. Daarbij wordt zoveel mogelijk het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling in acht genomen.
ARTIKEL 3. | AANBOD EN TOTSTANDKOMING VAN OVEREENKOMSTEN
1. Tenzij daarin een termijn voor aanvaarding is vermeld, is elk aanbod van SFV vrijblijvend.
2. De gebruiker kan geen rechten ontlenen aan een aanbod van SFV dat een kennelijke fout of vergissing bevat.
3. De gebruiker kan voorts geen rechten ontlenen aan een aanbod van SFV dat gebaseerd is op door de gebruiker onjuist of onvolledig verstrekte gegevens.
4. Een samengestelde prijsopgave verplicht SFV nimmer tot de nakoming van een gedeelte van het aanbod tegen een overeenkomstig deel van de opgegeven prijs.
5. Overeenkomsten komen tot stand door ondertekening van een daartoe opgemaakte schriftelijke overeenkomst. Door ondertekening van die overeenkomst, dan wel door betreding van de accommodatie, verklaart de gebruiker (voldoende) kennis genomen te hebben van deze algemene voorwaarden en aanvaardt daarmee de toepasselijkheid daarvan.
6. De gebruiker kan alleen recht doen gelden op gebruik van de accommodatie indien de schriftelijke overeenkomst als bedoeld in het vorige lid binnen 14 dagen na ontvangst voor akkoord getekend aan SFV is geretourneerd. Indien de periode tussen aanvraag en gebruik korter is dan 14 dagen, dient die overeenkomst per omgaande aan SFV te worden geretourneerd voorzien van handtekening voor akkoord.
7. Indien in het kader van dezelfde overeenkomst meerdere natuurlijke of rechtspersonen zich als gebruiker hebben verbonden zijn zij hoofdelijk aansprakelijk voor alle uit de overeenkomst voortvloeiende verbintenissen.
ARTIKEL 4. | INHOUD VAN DE OVEREENKOMST
1. De overeenkomst vermeldt uitdrukkelijk de duur van het gebruik van de accommodatie en het gedeelte daarvan waarvan de gebruiker in het kader van de overeenkomst gebruik kan maken. De overeenkomst vermeldt voorts uitdrukkelijk het voor de gebruiker gereserveerde tijdvak van de accommodatie.
2. Het personeel van SFV heeft te allen tijde toegang tot de accommodatie. De gebruiker zal de accommodatie slechts (doen) gebruiken overeenkomstig de bestemming van de accommodatie. Afwijkend gebruik van de accommodatie is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming van SFV.
3. Personen die door de gebruiker worden toegelaten tot de accommodatie betreden deze op eigen risico, althans nimmer op risico van SFV. Voor zover de aard of strekking van een beding daaraan niet dwingend in de weg staat, gelden alle verplichtingen van de gebruiker, welke verplichtingen uit de overeenkomst voortvloeien, eveneens voor personen die door de gebruiker tot de accommodatie worden toegelaten. De gebruiker is verantwoordelijk en aansprakelijk voor de nakoming, door deze personen, van de hier bedoelde verplichtingen. Indien deze personen in strijd handelen met het bepaalde in de overeenkomst, komt de hieruit voor SFV of derden voortvloeiende schade voor rekening van de gebruiker.
4. Tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen, dient een door de gebruiker aangewezen vertegenwoordiger, twintig minuten vóór aanvang van het gereserveerde tijdvak, bij de ingang van de accommodatie aanwezig te zijn.
5. Voor gebruik van de gymzalen dient de gebruiker voor gebruik de betreffende sleutelset behorend bij deze accommodatie op te halen en na afloop terug te bezorgen bij Zwembad Het Wedde, R. Wagnerlaan 85, 2253 CD te Voorschoten.
6. Van aanhorigheden van de accommodatie, zoals kleedruimten, douches en toiletten mag ten hoogste 15 minuten vóór en 15 minuten na de gereserveerde tijdvakken gebruik worden gemaakt.
7. Na afloop van het overeengekomen tijdvak, dient de gebruiker de accommodatie in dezelfde staat op te leveren als waarin de accommodatie aan de gebruiker in gebruik is gegeven. De periode van het gereserveerde tijdvak dient stipt in acht te worden genomen. Het gereedmaken van de accommodatie voor de activiteit van de gebruiker alsmede het opruimen daarvan, dient binnen het overeengekomen tijdvak te gebeuren.
ARTIKEL 5. | STAAT VAN DE ACCOMMODATIE
1. De accommodatie wordt bij aanvang van het overeengekomen tijdvak opgeleverd en door de gebruiker aanvaard in de staat waarin het zich op dat moment bevindt. Partijen mogen van elkaar verlangen dat de staat als bedoeld in de vorige zin schriftelijk wordt vastgelegd in een als bijlage aan de overeenkomst toe te voegen en door partijen geparafeerde verklaring van oplevering, welke verklaring deel uitmaakt van de overeenkomst.
2. Indien bij aanvang van het overeengekomen tijdvak geen verklaring van oplevering is opgemaakt, wordt de accommodatie geacht te zijn opgeleverd en aanvaard in de staat die de gebruiker mag verwachten van een goed onderhouden zaak van de soort waarop de overeenkomst betrekking heeft.
3. SFV is slechts gehouden de gebruiker in kennis te stellen van aan SFV bekende gebreken waarvan hij weet dat die aan de geschiktheid van de accommodatie afbreuk doen. SFV is niet aansprakelijk voor de gevolgen van gebreken die SFV niet kende of niet behoorde te kennen.
ARTIKEL 6.| VOORBEHOUDEN BESCHIKBAARHEID ACCOMMODATIE
1. SFV behoudt zich het recht voor gedurende het ter beschikking gestelde tijdvak over de accommodatie te beschikken. SFV kan tevens besluiten de accommodatie op bepaalde dagen en uren te sluiten. SFV zal de gebruiker tijdig informeren in geval SFV op dagen en tijden dat de gebruiker de accommodatie in gebruik zou hebben, zelf over de accommodatie dient te beschikken. Als dit zich voordoet, dan vervalt het recht op gebruik op deze dagen en tijden, doch zal daartegenover de overeengekomen prijs naar evenredigheid niet in rekening worden gebracht, dan wel een vervangende dag en een vervangend tijdstip tussen partijen wordt vastgesteld, zonder dat SFV gehouden is tot verdere schadeloosstelling.
2. SFV zal op dagen en tijden dat de gebruiker de accommodatie in gebruik zou hebben, met uitsluiting van de gebruiker, slechts zelf over de accommodatie beschikken, indien dit naar het oordeel van SFV, gelet op de onderlinge belangen, zoals sportieve en commerciële belangen van partijen, redelijk is.
ARTIKEL 7. | OPZEGGING
1. Tussentijdse beëindiging van de overeenkomst door de gebruiker is, behoudens het bepaalde in het overige van dit artikel, niet mogelijk.
2. In geval de overeenkomst betrekking heeft op een enkele reservering kan de gebruiker het ter beschikking gestelde tijdvak annuleren tot dertig dagen vóór de gereserveerde datum. Indien de gebruiker dertig tot 14 dagen van tevoren annuleert, komt de helft van de overeengekomen prijs voor rekening van de gebruiker. Bij annulering binnen 14 dagen van tevoren, blijft de volledige overeengekomen prijs verschuldigd.
3. Tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen, worden overeenkomsten die voor een bepaalde tijd van een jaar of langer zijn aangegaan, steeds stilzwijgend verlengd voor opnieuw de oorspronkelijk overeengekomen bepaalde tijd, tenzij de overeenkomst tijdig is opgezegd.
4. Opzegging als bedoeld in lid 3 dient uiterlijk drie maanden vóór verstrijken van de bepaalde tijd te geschieden. Opzegging geschiedt tegen het einde van de maand. Indien geen tijdige opzegging plaatsvindt, eindigt de overeenkomst op de eerstvolgende mogelijke einddatum.
5. Overeenkomsten die aangegaan zijn voor een bepaalde tijd van korter dan een jaar, eindigen van rechtswege na verstrijken van de overeengekomen duur, zonder dat opzegging is vereist.
ARTIKEL 8. | TOEZICHT EN VEILIGHEID
8A. SPORTHAL, GYMZAAL EN CULTUREEL CENTRUM
1. Tijdens het gebruik van de accommodatie is de gebruiker verantwoordelijk voor, en dient hij toezicht te houden op, de veiligheid en gezondheid van de personen aan wie hij toegang tot de accommodatie heeft verleend. Verder houdt de gebruiker toezicht op de onder verantwoordelijkheid van SFV in de accommodatie aanwezige personen.
2. De gebruiker is geadviseerd een BHV-er met het toezicht als bedoeld in het vorige lid te belasten die bij voorkeur in het bezit is van een geldig EHBO-reanimatie-diploma. Het is de volledige verantwoordelijkheid van de gebruiker om ervoor te zorgen dat er tijdens het gebruik van de accommodatie een BHV-er aanwezig is met (geldig) EHBO-diploma. Er mag gebruik worden gemaakt van de in de accommodatie aanwezige EHBO-materialen.
3. De gebruiker is verantwoordelijk voor het zorgvuldig en in overeenstemming met de gebruiksvoorschriften gebruiken van de in de accommodatie aanwezige materialen.
4. De gebruiker is voorts verantwoordelijk voor het toezicht op een ordelijk gebruik en een goede gang van zaken met betrekking tot de ter beschikking gestelde accommodatie en aanwezige inventaris. De gebruiker is bekend met de toegangsvoorwaarden en is verantwoordelijk voor de naleving daarvan. De toegangsvoorwaarden zijn als bijlage opgenomen en deze maken onderdeel uit van de overeenkomst.
5. Onverminderd het overige van dit artikel dienen de aanwijzingen door of vanwege het personeel van SFV gegeven, te allen tijde stipt te worden opgevolgd.
6. SFV behoudt zich het recht voor, bepaalde personen de toegang tot de accommodatie voor bepaalde of onbepaalde tijd te ontzeggen, zulks na overleg met gebruiker.
7. In een voorkomend geval geeft de gebruiker medewerking en neemt deel aan een door SFV georganiseerde ontruimingsoefening.
8. De gebruiker stelt één of meerdere zaalleiders aan, die in noodsituaties, al dan niet in samenwerking met de BHV-er als bedoeld in lid 2, zorgdragen voor het op juiste wijze toepassen van de ontruimingsprocedure.
9. De gebruiker draagt zorg voor registratie van ongevallen in het EHBO-boek van de sporthal of gymzalen.
10. De gebruiker dient zelf zorg te dragen voor het klaarzetten en opruimen van materialen. Behoudens goedkeuring van SFV mogen geen andere toestellen en andere materialen in de accommodatie worden geplaatst dan die aldaar aanwezig zijn.
11. De gebruiker dient er zorg voor te dragen dat vluchtwegen en nooduitgangen vrij blijven van obstakels.
12. De gebruiker is verantwoordelijk voor het openen en afsluiten van ramen, deuren en nooduitgangen van de accommodatie.
8B. ZWEMBAD
1. Gedurende het gereserveerde tijdvak dient in de accommodatie ten minste een door de gebruiker aan te stellen voldoende gekwalificeerde persoon aanwezig zijn, die is belast met het toezicht op de veiligheid en die namens gebruiker gemachtigd is om in voorkomende gevallen op te treden.
2. De gebruiker is verantwoordelijk voor het toezicht op veiligheid, op een ordelijk gebruik en een goede gang van zaken met betrekking tot de ter beschikking gestelde accommodatie, ruimten en inventaris. De gebruiker is bekend met de toegangsvoorwaarden en is verantwoordelijk voor de naleving daarvan. De toegangsvoorwaarden zijn als bijlage opgenomen en deze maken onderdeel uit van de overeenkomst.
3. Onverminderd het bepaalde in het overige van dit artikel, dienen de aanwijzingen door of vanwege het personeel van SFV gegeven, te allen tijde stipt te worden opgevolgd.
4. De gebruiker is verantwoordelijk voor de aanwezigheid van voldoende toezicht en voor de handhaving van de veiligheidsmaatregelen die bij of krachtens de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden / Besluit hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden, overige wettelijke bepalingen en daaruit voortvloeiende lagere regelgeving zijn gesteld. De gebruiker voert bovengenoemde toezichtstaken uit zoals het een redelijk handelend en redelijk bekwaam houder van een badinrichting zou betamen. De gebruiker zorgt voor de aanwezigheid van voldoende gekwalificeerde personen die het toezicht tijdens de activiteiten verzorgen. Voor ieder gebruik van de accommodatie dient door gebruiker het toezichthouderslogboek ingevuld te worden bij de receptie van de accommodatie. De gebruiker staat in voor de kwalificaties van de opgegeven toezichthouders en heeft getoetst dat ook hun praktische vaardigheden aansluiten bij de kwalificaties.
5. De gebruiker dient te beschikken over een toezichtplan dat is opgesteld aan de hand van een risicoanalyse. Gebruiker kan daarbij gebruik maken van "Reader Veiligheid en Verantwoordelijkheid" van de KNZB, of van een model dat door SFV beschikbaar wordt gesteld. Het toezichtplan moet aan het management van de accommodatie worden overhandigd. Het management behoudt zich het recht voor het toezichtplan aan te passen c.q. aan te vullen indien het plan naar zijn mening niet deugdelijk is. Het management behoudt zich het recht voor om het gebruik van de badinrichting gedurende de aanpassing van het toezichtplan te staken, dan wel de gebruiker ad hoc maatregelen te laten treffen totdat het aangepaste plan gereed is.
6. De gebruiker verklaart geheel op de hoogte te zijn van de te nemen maatregelen bij ongevallen en/of technische problemen, zoals omschreven in het calamiteitenplan. Vaste gebruikers hebben een kopie hiervan ontvangen. Incidentele gebruikers dienen te alle tijde de aanwijzingen van het personeel van SFV op te volgen. Ten minste één der toezichthouders van de gebruiker dient te beschikken over "de vaardigheid der zwemmend redden", terwijl vanwege de gebruiker tevens in elk geval een persoon aanwezig dient te zijn die in het bezit is van een geldig EHBO-diploma. SFV draagt zorg voor de beschikbaarheid van een verbandtrommel en voor een ruimte waar Eerste Hulp kan worden verleend.
7. SFV behoudt zich het recht voor bepaalde personen de toegang tot de accommodatie voor bepaalde of onbepaalde tijd te ontzeggen, zulks na overleg met gebruiker.
8. De gebruiker dient er zorg voor te dragen dat vluchtwegen en nooduitgangen vrij blijven van obstakels.
9. De gebruiker is verantwoordelijk voor het openen en afsluiten van ramen, deuren en nooduitgangen van de accommodatie.
ARTIKEL 9. | GEBRUIKSBEPERKINGEN ACCOMODATIES EN ANDERE VOORSCHRIFTEN
1. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van SFV is het de gebruiker niet toegestaan:
de instellingen van in de accommodaties aanwezige technische installaties te wijzigen;
muziek ten gehore te brengen;
reclame te maken, versieringen aan te brengen, circulaires, insignes, loten e.d. te verspreiden of te verkopen of te doen verspreiden of verkopen;
collectes te houden of te doen houden;
de aanwezige recreatieve voorzieningen te gebruiken voor zover de overeenkomst daarin niet uitdrukkelijk voorziet;
zelf dranken en/of spijzen mee te brengen of de in het horecagedeelte gekochte dranken en/of spijzen buiten dit horecagedeelte te nuttigen, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen;
te roken, met uitzondering van roken in ruimten waarin staat aangegeven dat dit is toegestaan;
te (doen) venten;
dieren in de accommodatie toe te laten;
vervoermiddelen in de accommodatie toe te laten, met uitzondering van invalidenwagens;
toegangsgelden te heffen, tenzij dit uit de bestemming van de accommodatie en het doel waarvoor deze aan de gebruiker in gebruik is gegeven, voortvloeit.
andere ruimten te betreden dan de gereserveerde ruimten, tenzij een dringende reden daartoe noopt;
Sporthal, gymzaal en cultureel centrum
hars of andere kleefmiddelen te gebruiken;
straatschoeisel in de sporthal of gymzaal te dragen.
Zwembad
straatschoeisel te dragen rondom de bassins en in de "blote voeten gangen";
om elektrisch gereedschap en apparatuur in de zwemzaal te (doen) gebruiken of te (doen) plaatsen;
om eigen (metalen) materialen te gebruiken zonder toestemming van SFV.
2. Inventaris en materialen van de accommodatie zullen alleen worden gebruikt voor zover zij uitdrukkelijk ter beschikking zijn gesteld en wel uitsluitend voor de daarvoor bestemde doeleinden. Zonodig worden zij door of onder leiding van een personeelslid van SFV opgesteld. Na afloop dienen de materialen door gebruiker op de juiste plaats te worden teruggezet (eventueel op instructie van een personeelslid van SFV). Het aanraken van materialen en apparatuur, niet benodigd voor de activiteiten van de gebruiker, is niet toegestaan. Behoudens goedkeuring van SFV mogen geen andere toestellen e.d. in de accommodatie worden geplaatst dan die aldaar aanwezig zijn.
3. Behoudens normaal en noodzakelijk gebruik is het de gebruiker niet toegestaan veranderingen en toevoegingen aan de accommodatie aan te (doen) brengen of daaraan reparaties te (doen) verrichten.
4. De gebruiker is nimmer gerechtigd de accommodatie aan een derde onder te verhuren.
5. Na gebruik van de accommodatie dient deze schoon te worden gemaakt en te worden opgeruimd voor volgend gebruik. Achterblijvende zaken kunnen, al dan niet na nadere sommatie, worden verwijderd.
6. Het is niet toegestaan te roken in de accommodatie. Indien gebruiker of de personen die hij toegang tot de accommodatie verschaft zich hier niet aan houden, zullen eventuele boetes opgelegd aan SFV voor rekening van de gebruiker komen.
7. Het is, behoudens ontheffing van SFV, niet toegestaan zelf meegenomen dranken en etenswaren te nuttigen in de accommodatie.
8. Indien personen zich zodanig gedragen, dat daarvan ontoelaatbare verstoring van de orde en/of schade aan gebouw en aanwezige voorzieningen te duchten valt, is de beheerder van de accommodatie bevoegd deze personen uit de accommodatie te verwijderen.
9. Aanwijzingen van of namens SFV, de goede gang van zaken betreffende, dienen onverwijld te worden opgevolgd.
10. De gebruiker is verplicht gevonden voorwerpen af te (doen) geven aan de dienstdoende beheerder.
11. In daartoe aanleidinggevende gevallen kan SFV nadere bijzondere voorwaarden stellen aan de gebruiker, zoals bijvoorbeeld een door de gebruiker in te stellen ordedienst bij risicogevende activiteiten in de accommodatie, de verplichting voor de gebruiker het gebouw na ontruiming veegschoon op te leveren en de verplichting voor gebruiker assistentie te verlenen bij schoonmaak.
ARTIKEL 10. | PRIJZEN EN BETALINGEN
1. Tenzij uitdrukkelijk anders is vermeld, zijn alle door SFV vermelde prijzen exclusief btw en overige heffingen van overheidswege.
2. Indien zich na totstandkoming, doch vóór beëindiging daarvan wijzigen voordoen in btw-tarieven of andere heffingen van overheidswege, is SFV gerechtigd de overeengekomen prijzen dienovereenkomstig te wijzigen.
3. In geval zich na totstandkoming van de overeenkomst, doch vóór beëindiging daarvan verhogingen voordoen van kostprijsbepalende factoren, is SFV gerechtigd de prijzen conform die verhogingen aan te passen. Daaronder mede begrepen verhogingen vanwege de gemeente opgelegd.
4. Onverminderd het bepaalde in de vorige twee leden, is SFV gerechtigd de prijzen jaarlijks te wijzigen conform het toepasselijke prijsindexcijfer gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek. De prijzen worden niet gewijzigd indien een indexering leidt tot een lagere prijs dan de laatst geldende. De geïndexeerde prijs zal door SFV aan gebruiker schriftelijk worden medegedeeld.
5. De betaling van de prijs en van al hetgeen verder krachtens de overeenkomst is verschuldigd zal, voor zover geen andere wijze van betaling is overeengekomen, uiterlijk op de factuur vermelde vervaldag in euro’s, zonder opschorting of verrekening geschieden door overboeking op het aan de gebruiker daarvoor kenbaar gemaakte bank- of girorekeningnummer.
6. Indien tijdige betaling achterwege blijft, treedt het verzuim van de gebruiker van rechtswege in. Vanaf de dag dat het verzuim intreedt, is de gebruiker over het openstaande bedrag een rente verschuldigd van 1% per maand, waarbij een gedeelte van een maand als volledige maand wordt aangemerkt. Voorts wordt €20, - aan administratiekosten in rekening gebracht, onverminderd het recht van SFV om de volledige schade als gevolg van de tekortkoming op gebruiker te verhalen.
7. Alle redelijke kosten, waaronder gerechtelijke, buitengerechtelijke en executiekosten gemaakt ter verkrijging van de door de gebruiker verschuldigde bedragen, komen voor zijn rekening.
ARTIKEL 11. | AANSPRAKELIJKHEID
1. Het gebruik van de accommodatie is voor eigen risico. SFV is niet aansprakelijk voor schade van de gebruiker of personen wie hij tot de accommodatie toegang heeft verschaft, welke schade in enig verband staat met het gebruik van de accommodatie. De gebruiker vrijwaart SFV van alle aanspraken van derden ter zake.
2. Behoudens opzet en bewuste roekeloosheid is SFV niet aansprakelijk voor schade als gevolg van de niet of niet tijdige beschikbaarheid van de accommodatie.
3. Het is huurder/gebruiker bekend dat sporthal De Vliethorst (hierna: ‘de Zaal’) een afmeting heeft van < 44 meter lengte (inclusief uitloopruimte) en dat voor officiële wedstrijden de uitloopruimte mogelijk niet aan de door de Bond gestelde eisen voldoet. Huurder/gebruiker verklaart, door ondertekening van deze overeenkomst, dat zij zich terdege rekenschap heeft gegeven van een in vorenstaande zin mogelijk aanwezige (te) beperkte uitloopruimte voor de activiteit waarvoor zij de Zaal huurt. Gebruik van de Zaal voor de Activiteit is derhalve geheel en al voor rekening en risico van huurder.
De huurder/gebruiker zal verhuurder in een dergelijk geval niet aansprakelijk stellen voor mogelijke schade (in welke vorm dan ook) als gevolg van het gebruik van de Zaal in het kader van deze overeenkomst. Tevens zal huurder/ gebruiker de verhuurder vrijwaren voor alle mogelijke aanspraken tot schadevergoeding en overige aanspraken door derden als gevolg van het gebruik van de Zaal in het kader van deze overeenkomst.
4. SFV is niet aansprakelijk voor gebreken aan de accommodatie die hij niet kende of behoorde te kennen.
5. SFV is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van vermindering van het gebruiksgenot ten gevolge van gebreken, stagnatie in de bereikbaarheid van de accommodatie, stagnatie in de voorzieningen zoals gas, water, elektriciteit, warmte, alsmede storingen. De gebruiker komt in dergelijke gevallen evenmin recht op prijsvermindering, opschorting van zijn betalingsverplichtingen of ontbinding van de overeenkomst toe.
6. SFV is niet aansprakelijk voor schade van de gebruiker of personen wie hij tot de accommodatie toegang heeft verschaft, als gevolg van een doen of nalaten van andere gebruikers of vanwege hen aanwezige derden.
7. De gebruiker is aansprakelijk voor alle schade, hoe ook genaamd en hoe ook veroorzaakt, die direct of indirect verband houdt met het gebruik door of namens de gebruiker van de accommodatie, ruimten en inventaris. Indien er sprake is van meerdere gelijktijdige gebruikers en niet is uit te maken welke gebruiker de schade heeft veroorzaakt, is iedere gebruiker hoofdelijk voor vergoeding van de totale schade aansprakelijk. De gebruiker aanvaardt hierbij dat ingeval van schade, de vaststelling van het schadebedrag door SFV plaatsvindt.
8. Onder schade in de zin van het vorige lid wordt tevens verstaan alle aanspraken van derden, zoals boetes en dwangsommen als gevolg van het niet-naleven van wettelijke bepalingen of lagere regelgeving door of namens de gebruiker, waaronder in geval de accommodatie het zwembad betreft, mede begrepen de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden / Besluit hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden.
9. SFV is, behoudens ingeval van opzet of bewuste roekeloosheid van SFV, niet aansprakelijkheid voor:
het beschadigen, verwisselen, zoekraken, ontvreemden of het anderszins verloren gaan, van eigendommen van gebruiker of derden die hij toelaat tot de accommodatie;
schade aan zaken of schade aan personen, die op enigerlei wijze voortvloeit uit een handelen of nalaten van de gebruiker rond het gebruik of het betreden van de door SFV beschikbaar gestelde accommodatie, ruimten en inventaris;
schade als gevolg van het niet beschikbaar kunnen stellen van de accommodatie ten gevolge van overmacht of technische storingen. In voorkomende gevallen vervalt het recht op gebruik binnen het ter beschikking gestelde tijdvak, doch zal daartegenover voor het ter beschikking gestelde tijdvak de overeengekomen vergoeding niet worden geheven;
het niet in gebruik kunnen nemen van de voorzieningen, zoals douches, in verband met eventuele dwingende veiligheidsmaatregelen.
9. De gebruiker dient een naar algemene opvattingen adequate aansprakelijkheidsverzekering te sluiten en in stand te houden.
10. Krachtens dit artikel aan de gebruiker toerekenbare schade is terstond opeisbaar.
ARTIKEL 12. | OPSCHORTING EN ONTBINDING
1. Namens SFV kan te allen tijde worden gecontroleerd of de gebruiker zich aan de voorschriften als bedoeld in artikel 8 houdt. Indien SFV constateert dat dit niet het geval is, kan hij de gebruiker hierop vanzelfsprekend aanspreken. Bij herhaling van het niet voldoen aan de bedoelde voorwaarden, stelt SFV de gebruiker schriftelijk in gebreke waarbij gebruiker de gelegenheid wordt geboden om alsnog binnen een termijn van een week aan de bovengenoemde voorwaarden te voldoen. Indien de gebruiker na afloop van deze week nog steeds niet aan de voorwaarden heeft voldaan, is SFV, onverminderd het bepaalde in het overige van dit artikel, gerechtigd de overeenkomst met onmiddellijke ingang geheel of gedeeltelijk te ontbinden.
2. Voorts is SFV, indien de omstandigheden dat rechtvaardigen, gerechtigd zijn verplichtingen uit de overeenkomst op te schorten of de overeenkomst met directe ingang geheel of gedeeltelijk te ontbinden indien de gebruiker de overige verplichtingen uit de overeenkomst, waaronder mede begrepen het bepaalde in deze algemene voorwaarden, niet, niet tijdig of niet volledig nakomt, dan wel na het sluiten van de overeenkomst SFV ter kennis gekomen omstandigheden goede grond geven te vrezen dat de gebruiker zijn verplichtingen niet zal nakomen.
3. Indien de gebruiker in staat van faillissement verkeert, surseance van betaling heeft aangevraagd, enig beslag op zijn goederen is gelegd of in gevallen waarin de gebruiker anderszins niet vrijelijk over zijn vermogen kan beschikken, is SFV gerechtigd de overeenkomst met onmiddellijke ingang te ontbinden, tenzij de gebruiker reeds genoegzame zekerheid voor de betalingen heeft gesteld.
4. Voorts is SFV gerechtigd de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden indien zich omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat nakoming van de overeenkomst onmogelijk is of ongewijzigde instandhouding daarvan in redelijkheid niet van hem kan worden gevergd.
5. Voor zover dit hem kan worden toegerekend, komt alle in verband met een opschorting en/ of ontbinding van de overeenkomst geleden schade voor rekening van de gebruiker.
6. De gebruiker maakt nimmer aanspraak op enige vorm van schadevergoeding in verband met het door SFV op grond van dit artikel uitgeoefende opschortings- en ontbindingsrecht.
7. Indien SFV de overeenkomst op grond van dit artikel ontbindt, zijn alle vorderingen op de gebruiker terstond opeisbaar.
ARTIKEL 13. | SLOTBEPALINGEN
1. Op elke overeenkomst en alle daaruit tussen partijen voortvloeiende rechtsverhoudingen is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
2. Alvorens een beroep te doen op de rechter zijn partijen verplicht zich optimaal in te spannen om het geschil in onderling overleg te beslechten.
3. Uitsluitend de bevoegde rechter binnen het arrondissement van SFV wordt aangewezen om van geschillen kennis te nemen.
4. In gevallen waarin de overeenkomst niet voorziet, beslist de directie van SFV.
5. SFV behoudt zich het recht voor deze algemene voorwaarden te wijzigen. Wijzigingen hebben geen betrekking op overeenkomsten die reeds vóór de totstandkoming van deze wijzigingen zijn gesloten, tenzij de gebruiker schriftelijk met tussentijdse gebondenheid aan de gewijzigde voorwaarden instemt.